Прес-центр18 лютого 2020, 12:02

Сергій Гайдай запропонував міжнародним організаціям тісну комунікацію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками міжнародної неурядової організації «People in need».

На початку заходу Сергій Гайдай прокоментував активізацію бойових дій вздовж лінії розмежування: «На жаль, протилежна сторона завжди активізується, коли приходить час переговорів. Проте я сподіваюсь, що врешті-решт ми повернемо кордони під контроль, а на Луганщині запанує мир».

Виконуючий обов’язки Голови місії Армен Бежанян розповів про основні напрями діяльності організації. Так, міжнародна неурядова організація «People in Need» надає негайну допомогу людям, які потребують допомоги, у разі стихійного лиха або бойових дій. PIN також зосереджена на довгостроковій підтримці людей, які живуть у бідності та неприйнятних умовах життя.

Крім надання допомоги жертвам катастроф, PIN допомагає в тих місцях, де без підтримки місцевим жителям буде надзвичайно важко вийти з бідності.

На початку серпня 2014 року «People in Need» розпочала програму гуманітарної допомоги у Східній Україні, і вона продовжує розширюватися. Основна увага приділяється опіці над внутрішньо-переміщеними особами, а також населенню, яке проживає на лінії зіткнення.

За словами керівника відділу з надання надзвичайної допомоги «People in Need» Сергія Саєнка, на Луганщині організація займається відновленням пошкодженого житла та систем водозабезпечення, закупівлею для потреб населення твердого палива.

Крім того, організація наразі реалізує проєкт «Надання багатоцільової гуманітарної допомоги особам, які постраждали від бойових дій на сході України».

Сергій Гайдай наголосив, що для спільної роботи на благо Луганщини, необхідна якісна та чітка комунікація. Він зазначив, що Луганська область є першим регіоном, який надав Уряду остаточний варіант децентралізаційного поділу. Знаючи напевне про те, де буде створено громади, облдержадміністрацією готується стратегія економічного розвитку Луганщини.

Ця дорожня карта має стати у нагоді гуманітарним організаціям, внутрішнім та міжнародним інвесторам.

Саме про потребу в розвитку інвестиційної привабливості регіону для іноземних донорів розповів очільник Луганщини. За його словами, він нещодавно повернувся з Праги, де провів низку зустрічей з представниками бізнесу і українською та іноземною дипломатичними місіями. Сергій Гайдай запевнив, що є високий ступінь порозуміння та велика імовірність заходження на територію області чеських інвесторів.

У заході також взяли участь програмний директор місії Одрі Бартало та менеджер із комунікацій Олена Будаговська.