Прес-центр3 березня 2020, 09:03

Сергій Жадан та дитячі письменники виступатимуть у школах і бібліотеках Луганщини

Так, 3 березня о 18:00 у Луганській обласній бібліотеці в Старобільську відбудеться відкрита зустріч у межах літературного туру «Читай-пиши».

На Луганщину приїдуть Сергій Жадан, а також дитячі письменники Маша Сердюк, Сашко Дерманський та Марія Артеменко.

До зустрічі долучяться діти із сусідніх сел Бондарева і Садки, яким розкажуть про сучасну українську дитячу літературу. Письменники пропонують поговорити про те, як привчити дітям любов до читання, як читання зближує батьків і дітей, що наші діти шукають у книжках та яких змін потребує шкільна програма з літератури, аби стати ближчою до дітей. А ще на цих зустрічах гості розкажуть дітям і дорослим як писати рецензії на літературні твори і як знімати відеоблоги.

Тур «Читай-пиши» приурочений до однойменного конкурсу школярських відгуків на літературні твори, який другий рік поспіль проводять благодійний фонд Сергія Жадана, Український інститут книги та проєкт підтримки дитячого читання BaraBooka. Участь у конкурсі можуть узяти діти 10-17 років Луганської, Донецької та Харківської областей. Для цього потрібно написати або зняти на відео коротку рецензію на прочитану книгу українського автора, заповнити анкету та надіслати її на конкурс. Усі подробиці можна знайти на сторінці конкурсу «Читай-пиши» у Фейсбуці або в Інстаграмі.
Переможці конкурсу потраплять на Книжковий Арсенал (20-24 травня) – найбільшу книжкову подію року – та поспілкуються з відомими літераторами. Також подарунками стануть планшети, фотокамери моментального друку та книжки від видавництв «Ранок» і «Фабула». Роботи оцінюють відомі українські письменники й критики Сергій Жадан, Андрій Курков, Анастасія Музиченко, Ярослав Підгора-Гвяздовський, Маша Сердюк, Ірина Славінська, Євген Стасіневич, Тетяна Стус, Галина Ткачук, Ганна Улюра.

Протягом березня письменники також побувають на Донеччині й Харківщині.

Також на Луганщині 3 березня письменники зустрінуться зі школярами Рубіжного в школі № 4 та проведуть зустріч у Лисичанській бібліотеці №1 для дітей. 4 березня відбудуться зустрічі з учнями Петрівської школи 1-3 ступенів с. Веселе та школи-гімназії в Старобільську.