Прес-центр21 грудня 2023, 12:12

Синхронізація Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних з іншими реєстрами дозволить спростити процес мобілізації, покращити її якість, зменшити корупційні ризики з обох сторін

Електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже працює, але для його синхронізації з іншими реєстрами потрібне прийняття відповідного законопроекту, - зазначив підполковник Володимир Фітьо, начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

Наразі всі паперові дані, які були в наявності у ТЦК та СП, перенесені до «Оберіга». Тому вже можливе оповіщення військовозобов’язаного в будь-якій точці країни, незалежно від місця його реєстрації.
У реєстрі, зокрема, вказані причини, за якими та чи інша особа має право на відстрочку, якщо відповідні документи були передані до ТЦК та СП.

Також внесений фах військовозобов’язаного.

Затвердження вказаного вище закону дозволить спростити процес мобілізації, покращити її якість та зменшить корупційні ризики з обох сторін.

Стосовно останнього, до прикладу, не доведеться перевіряти справжність довідки щодо денної форми навчання та інших документів, що надає особа до ТЦК та СП в паперовому вигляді.