Прес-центр20 квітня 2024, 16:04

Сьогодні – Міжнародний день вдячності волонтерам

10 років тому волонтерську допомогу спрямовували, передусім, на схід країни. До населених пунктів, розташованих поблизу лінії бойового зіткнення на Луганщині та Донеччині.

Тоді український волонтерських рух лише набував сили, виявляв першочергові потреби війська і цивільного населення, розбудовував логістичні шляхи, шукав партнерів в Україні та світі.

Від початку російського вторгнення у 2022 році наша країна зіткнулася із іншим масштабом гуманітарних питань, які необхідно було вирішувати швидко, аби запобігти жертвам серед Сил оборони та допомогти постраждалим громадянам України.

Ці два роки довели, що раніше здобутий волонтерський досвід став рушійною силою усебічної підтримки одне одного по всій країні.

Сотні тисяч переселенців приймали, годували та розселяли практично у кожному безпечному регіоні. Підтримували і продовжують підтримувати тих, хто залишається у районах бойових дій. Евакуація звідти не припиняється і дотепер.

Постійні збори для наших оборонців. Іноді навіть найбільш простий квадрокоптер не відпрацьовує і кількох годин, однак рятує життя десятків-сотень бійців. Тому пам’ятайте, що маленьких донатів не буває. Але робіть їх якомога частіше. Гроші від кожної невипаленої цигарки подовжать ваше життя і допоможуть оборонцям втримати країну.

Тож, сьогодні дякуємо волонтерам. Серед них – наш земляк Юрій Широков, який у цей день за кермом автівки доставив гуманітарний вантаж для жителів звільненого Невського. 

рашисти перетворили село у поле запеклої битви, рівняючи усе із землею. Втім навіть в таких умовах там живуть луганчани, які потребують допомоги. 

До земляків, кожен з яких є осередком життя на деокупованому клаптику території західної адмінмежі області, Юрій спрямовує допомогу, яку він акумулює від благодійних фондів та простих громадян, чиє серце б’ється в унісон з рідним краєм.