Прес-центр18 червня 2020, 18:06

У 10 громад Луганщини реалізовуватиметься Проєкт «Спеціальна програма підтримки Східної України»

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела онлайн-зустріч з представниками Проєкту «Спеціальна програма підтримки Східної України».

Вона поспілкувалася з директором Проєкту Лєною Фліттою, головою Компоненту Михайлом Гамалієм, головою інфраструктурного компоненту Рене фон Прондзінскі та радником Проєкту Андрєм Яндюком.

На початку заходу Лєна Флітта повідомила, що ця Програма буде охоплювати охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру Луганської та Донецької областей.

Мета – підтримка громад, населених пунктів в питаннях впровадження сталих стратегій розвитку медичних та соціальних послуг.

Про це більш детально розповів Михайло Гамалі.

Так, у сфері охорони здоров’я особлива увага буде приділятися розвитку потенціалу лікарень: консультаційної підтримки з питань розроблення стратегій, що базуються на реформі медицини; навчанню управліню змінами з метою формування та реалізації першочергових задач, базових медичних послуг у сільській місцевості (аналіз щодо можливості впровадження мобільних послуг) тощо.

До соціальних послуг увійде підтримка та розвиток потенціалу громад у розробці планів дій з пріоритетними заходами. Це консультативні послуги, розробка та впровадження цифрових рішень. Проведення тренінгів для соціальних працівників щодо надання мобільних соціальних послуг.

Реалізовуватиметься Проєкт у 10 громадах – Біловодська, Чмирівська, Лозно-Олександрівська, Нижньодуванська, Лисичанська, Новоайдарська, Красноріченська, Марківська, Підгорівська та Старобільська ОТГ.

Також заплановано надати підтримку 5 лікарням області, які визначені у боротьбі з COVID-19. Це і будівельні роботи, і надання медичного обладнання.  Крім цього, спільно з Червоним Хрестом готуються набори індивідуального захисту для незахищених верст населення.

У свою чергу, заступник голови облдержадміністрації подякувала за всебічну допомогу. «Дійсно, ці громади потребують підтримку у розвитку таких значущих для населення сферах», – зазначила Катерина Безгинська. – Ми зі свого боку, усіляко допомагатимемо та разом працюватимемо».

Також на захід були запрошені керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації.