Прес-центр30 cічня 2018, 16:01

У містах і районах області: в 2017 році реконструйовано медичні та освітні заклади Марківського району

У минулому році з обласного бюджету виділено 849,738 тис. гривень на реконструкцію Веселівського ФАП під фельдшерський пункт з житловим помешканням.

Це дало змогу фельдшеру мешкати біля робочого місця, що забезпечило невідкладну медичну допомогу 372 мешканцям сіл Веселе та Липове.

Також виконаний капітальний ремонт поліклініки Марківського РТМО з застосуванням енергозберігаючих технологій, що покращило умови перебування хворих (2762 особи) та медичних працівників.

На дані заходи з обласного бюджету спрямовано 1939,698 тис. гривень.

Крім цього, у 2017 році проведені ремонти в загальних освітніх закладах Марківського району.

Так, було реконструйована будівля Веселівської ЗОШ І-ІІ ступенів у навчально-виховний комплекс. На базі школи створений дошкільний навчальний заклад.  Проект не тільки забезпечив комфортні умови 47 учням, але й 20 дітям, у тому числі дев’яти з іншого села, які відвідують дитячий садочок. З обласного бюджету виділено 911,87 тис. гривень.

Зроблена термомодернізація будівлі Марківської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів № 1. Наразі у школі покращується матеріально-технічної база. Кошти спрямовані з обласного бюджету у розмірі 1692,439 тис. гривень.

Також здійснений капремонт Комунального дошкільного навчального закладу (яслі-садок) «Надія» в с. Курячівка за кошти Державного фонду регіонального розвитку у сумі 1219,007 тис. гривень.

На даний час проект в стадії завершення, матеріально-технічна база  відповідає  санітарним та технічним нормам. Дитячий садочок відвідує 45 дітей, в тому числі 32 дитини з трьох найближчих сіл.