Прес-центр6 червня 2019, 17:06

У місті Щастя облдержадміністрацією проведено заходи з питань децентралізації

4 червня заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко відвідав місто Щастя, де під час робочої зустрічі з представниками військово-цивільної адміністрації, громадських організацій, жителями міста обговорив  питання призначення у місті перших місцевих виборів. 

Участь у заході також узяли представники Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування», управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації.

Зазначено, що облдержадміністрація здійснювала і здійснюватиме усі можливі дії щодо призначення Центральною виборчою комісією цих виборів.

Проте, до цього часу таке рішення не прийнято.

Учасники зустрічі дійшли згоди про те, що територіальній громаді необхідно проявити активність у вирішенні цього питання та звернутись до державних органів та посадових осіб щодо сприяння у вирішенні цього питання.

5 червня облдержадміністрацією надано необхідну правову допомогу щодо складення відповідних звернень до голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Адміністрації Президента України, Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка та направлено ці документи військово-цивільній адміністрації міста Щастя, головам громадських організацій, які взяли на себе зобов’язання організувати роботу по збору підписів мешканців міста та направити їх до відповідних державних органів та посадових осіб.