Прес-центр18 жовтня 2018, 15:10

У Сєвєродонецьку змагаються юні рятувальники

Протягом двох днів у місті триватиме обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки».

Хлопці, дівчата та їх наставники зібралися сьогодні на навчально-тренувальному полігоні аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Луганській області.

Між собою змагалися учасники Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» з Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька, Щастя, а також Кремінського, Міловського й Попаснянського районів.

Відзначимо, що на державному рівні команда Луганської області протягом багатьох років або перемагала, або була призером змагань. Поточні старти – перші, починаючи з 2015 року.

Відкриваючи захід, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк, начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Володимир Мирошниченко та перший заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Луганській області Микола Горохов побажали молоді вдалого виступу і наголосили, що такі змагання важливі для популяризації здорового і активного способу життя, підвищення рівня практичної підготовки до дій в екстремальних ситуацій.

Крім того, у якості приклада для учасників змагань підготували виступ збірної команди спортсменів ГУ ДСНС України у Луганській області у показовому забігу етапу змагань «Найсильніший пожежний рятувальник». Аналогічні покази організатори підготували і на інших етапах.

Тож, 18 та 19 жовтня юнаки та дівчата з різних куточків області визначатимуть найсильнішого у змаганнях на дистанціях аварійно-рятувальних робіт в умовних зонах пожежі, хімічного або радіаційного забруднення, на висотній будівлі, у конкурсі з надання домедичної допомоги.

Увечері на них очікують зустрічі з представниками ДСНС, ветеранами АТО, волонтерами.