Прес-центр3 серпня 2018, 12:08

Уперше за 25 років дано старт системному впорядкуванню сміттєзвалищ

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів України розпочало збір даних про реальний стан сміттєзвалищ з геолокаційною прив’язкою.

Метою створення електронного сервісу є проведення оперативної інвентаризація всіх наявних сміттєзвалищ в Україні, як легальних, так і стихійних, та нанесення інформації про них на інтерактивну мапу з геолокаційною прив’язкою.

Інтерактивна мапа сміттєзвалищ надає можливість громадянам надіслати звернення з геоприв’язкою та фотоматеріалами щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ до Міністерства екології та природних ресурсів України.

Отримана інформація буде оперативно опрацьована та нанесена на карту. У разі виявлення стихійних сміттєзвалищ Мінприроди надсилатиме отриману інформацію до органів місцевої влади зі спонуканням їх ліквідувати. Кожен громадянин зможе побачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає всіх небайдужих до стану довкілля громадян надавати інформацію щодо виявлених місць стихійних сміттєзвалищ за посиланням https://ecomapa.gov.ua/ (Інтерактивна мапа сміттєзвалищ Мінприроди).