Прес-центр11 лютого 2020, 16:02

В 2020 році ми збудуємо на Луганщині якісні та безпечні дороги, – Сергій Гайдай

Сьогодні, 11 лютого, перебуваючи в Києві, голова облдержадміністрації Сергій Гайдай узяв участь у стратегічній зустрічі «Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування», присвяченій дорогам України.

Під час заходу у Державному агентстві автомобільних доріг України Президент України Володимир Зеленський, зокрема, наголосив, що відбудова доріг є пріоритетом для української влади, тому 1 березня 2020 року розпочинається реалізація проєкту «Велике будівництво».

Загалом планується оновити 4 тис. кілометрів доріг державного значення, на що передбачені рекордні кошти – понад 85 млрд гривень. Якісним сполученням будуть з’єднані усі куточки нашої країни: Схід, Захід, Північ, Південь.

Масштабне будівництво очікує й нашу область.

«В 2020 році ми збудуємо на Луганщині якісні та безпечні дороги, – наголосив на зустрічі Сергій Гайдай. – Крім того, щоб запобігти руйнуванню автошляхів ми посилимо габаритно-ваговий контроль, а також приділимо максимальну увагу під час визначення підрядників».

Він нагадав, що цьогоріч Луганщина вперше за багато років отримає у чотири рази більше грошей на ремонт доріг, ніж Донеччина. Тендери оголошуються на 3,8 мільярда гривень.

Кошти спрямовуватимуться на  капітальний ремонт автосполучення між Сєвєродонецьком та Станицею Луганською, а також дороги від Сєвєродонецька до Золотого. Відповідні роботи проводитимуться й на Старобільському трикутнику – Сєвєродонецьк-Сватове-Старобільськ-Сєвєродонецьк.

Також, як зазначив Сергій Гайдай, на 2 метри буде розширено ділянку дороги біля КПВВ у Золотому, що дуже важливо у разі відкриття транспортного сполучення з тимчасово окупованою територією області.

Додатково ще є 660 мільйонів гривень обласних коштів. Перелік, де віддуватимуться відповідні ремонти, вже складений, триває його затвердження.

На зустрічі також зауважено, що автоматичний габаритно-ваговий контроль у 2020 році перейде до повноцінного функціонування та стане надійним запобіжником від руйнування дорожньої інфраструктури перевантаженим автотранспортом.

Президент України нагадав позитивний досвід, коли під час реконструкції мосту в районі Станиці Луганської були встановлені відеокамери для контролю та фіксації перебігу будівельних робіт.