Прес-центр30 cічня 2018, 16:01

В області вже зареєструвалися понад 2000 учасників пробного ЗНО

Під час брифінгу для ЗМІ було зазначено, що на сайті відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти до 31 січня ще можна зареєструватися на пробне зовнішнє незалежне оцінювання.

На сьогодні в області вже виявили бажання пройти пробне ЗНО 2126 учасників, 12 з яких – з тимчасово непідконтрольної українській владі території.

Проходитиме воно 24 та 31 березня.

Також, починаючи з поточного навчального року запроваджено обов’язкову державну підсумкову атестацію (ДПА) з української мови і літератури у формі ЗНО для учнів-студентів закладів професійної та вищої освіти I-II рівнів акредитації, які вступили туди на базі 9-х класів.

У минулих роках вони могли проходити ЗНО, а могли просто скласти відповідний іспит у своїх закладах освіти.

Визначення результатів ДПА з іноземних мов відбуватиметься за двома рівнями – стандарт і профільний. Тобто, рівень завдань буде різним.

Запроваджено також перевірку розуміння мови на слух у тестах з іноземних мов та апробація технології проходження ЗНО для осіб з порушенням зору, які у процесі навчання використовують рельєфно-крапковий шрифт Брайля.

Також Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зауважив, що у 2017-2018 навчальному році на Луганщині функціонує 200 закладів загальної середньої освіти з українською мовою навчання, де отримують знання 27 тисяч дітей, 21 заклад – з російської мовою навчання (5,8 тис. дітей) та 67 закладів з викладанням української та російської мови (19,7 тис.).

Державною мовою навчаються 34,8 тис. дітей (66,3 % від загальної кількості), російською – 17,7 тис. (33,7 %).

Кількість учнів, які обирають навчання українською мовою, у порівнянні з попереднім навчальним роком, зросла на 3,6 %. Цей показник зростатиме і надалі.