Прес-центр3 лютого 2017, 15:02

В облдержадміністрації обговорили питання внутрішньообласної кооперації

Сьогодні, 3 лютого, за ініціативи голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза проведено нараду з питань реалізації Регіональної програми розвитку внутрішньообласної кооперації на 2013-2017 роки. Провів нараду з керівниками структурних підрозділів перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

 

Нагадаємо, що з 2013 року в Луганській області діє Регіональна програма розвитку внутрішньообласної кооперації на 2013 – 2017 рр.

 

У 2016 році у внутрішньообласний товарообіг за рахунок кооперації залучено понад 500 суб'єктів господарювання, обсяг коопераційних зв'язків становив майже 2,2 млрд грн.

 

У рамках Програми на підконтрольній українській владі території області, проведено інвентаризацію потреб і можливостей промислових підприємств, створюється база даних для розширення меж існуючих зв'язків.

 

На цей час триває робота щодо внесення змін до Програми в частині виконання заходів з розвитку кооперації та залучення обігових коштів для виконання та розширення коопераційних зв’язків у регіоні.

 

Подальший розвиток внутрішньообласної кооперації дасть можливість не тільки збільшити обсяги виробництва, але й дасть можливість збереження існуючих робочих місць та збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.