Прес-центр26 березня 2019, 16:03

Відбулося чергове засідання Координаційної ради з питань сприяння розвитку громадянського суспільства облдержадміністрації

Його провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

Про особливості роботи громадських об’єднань з установами Державної казначейської служби України присутнім розповіла заступник начальника Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області Олена Тищенко.

Вона, зокрема, зосередила увагу представників інститутів громадянського суспільства на основних питаннях, які виникають при взаємодії з держказначейством.

Про створення регіональної геоінформаційної системи моніторингу соціальних конфліктів розповів член Консультаційної групи з питань згуртованості при ПРООН Роман Власенко.

Серед іншого, розглянуто «пілот» напряму роботи Програми розвитку ООН «Громадська безпека та соціальна єдність»  в Луганській області.

Зокрема, за підтримки ПРООН у 2017-2018 роках ефективним технікам вирішення різних конфліктів навчені понад 300 осіб.

У процесі створення та роботи цього «пілоту» фігурують три складові. Це, передусім, формування регіональної мережі фахівців, навчених ефективним способам вирішення конфліктів, забезпечення швидкого реагування на необхідність вирішення існуючих конфліктів на Луганщині та Донеччині, а також комерціалізація послуг регіональних посередників на базі їх регіональної інституції.