Прес-центр13 березня 2023, 10:03

Визначено п’ять пріоритетних напрямів роботи ради ВПО Хмельницької громади

Облдержадміністрацією спільно з ГО «Громадська ініціатива Луганщини» та регіональним відділенням благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» організовано сесію із планування операційних цілей ради ВПО Хмельницької територіальної громади.

Так, голова ГО «Громадська ініціатива Луганщини» Тетяна Кіріллова наголосила на необхідності об’єднання зусиль у сфері реінтеграції ВПО на новому місці, а також залучення для цього усього наявного потенціалу інститутів громадянського суспільства Хмельниччини, волонтерського корпусу та міжнародних донорських організацій.

З цією метою на Хмельниччині реалізується проект «ВПО для громади: тягар чи ресурс» за підтримки МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»).

Модератором заходу Сергієм Яцковським, керівником регіонального відділення БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез», у ході дискусії з аудиторією визначено п’ять напрямів роботи ради ВПО у майбутньому: інформаційна складова, бізнес, гуманітарна допомога, інтеграція дітей, організація тематичних заходів.

Присутні учасники сесії розробили та надали пропозиції стосовно конкретних шляхів реалізації заходів у згаданих п’ятьох напрямках.

Ці пропозиції та напрацювання у подальшому використовуватимуться радою ВПО м. Хмельницький у своїй безпосередній роботі для розв’язання проблем переселенців та створення сприятливого середовища для них на рівні міської громади.

Захід реалізовано у рамках виконання Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства Луганської області на 2022-2026 роки.

Він впроваджує інструменти діалогу як підходу до вирішення чутливих питань, розв’язання конфліктів, які можуть виникати на рівні громади.