Прес-центр26 травня 2020, 13:05

Я не прибічник закривати будь-що, але закон порушувати ми не будемо, – Сергій Гайдай зустрівся з батьками учнів Рубіжанської обласної санаторної школи

«Буде чи не буде функціонувати з нового навчального року «Рубіжанська обласна санаторна школа?» – з таким запитанням до голови Луганської облдержадміністрації – керівника обласної військово-цивільної Сергія Гайдая прийшли батьки учнів цієї школи.

«З цього року припинений набір до школи. Потім буде змінено тип закладу освіти, а з 2024 року тут буде створений ліцей. Кажуть, що до Рубіжанської міської ради вже надіслано відповідного листа», – звернувся до очільника області Олександр Болотін, один з відвідувачів.

«Я не прибічник закривати будь-що, але закон порушувати ми не будемо. Я розумію, що там є діти, які потребують навчання в санаторних умовах, але їх 12 зі 187 учнів. Ми будемо готувати альтернативні варіанти, якщо дітей потрібно буде перевести, то це будуть умови не гірші, ніж зараз», – запевнив батьків Сергій Гайдай.

Вислухавши усі аргументи щодо необхідності збереження навчального закладу у його нинішньому стані, голова облдержадміністрації зазначив: «Наразі у Луганській області п’ять таких навчальних закладів. Люди кажуть, що все погано, влада, що все добре. Я довіряю своїм очам і роблю те, що вважаю за потрібне».

Сергій Гайдай погодився на пропозицію створити робочу групу для вивчення ситуації, включивши до її складу представників батьківської спільноти Рубіжанської обласної санаторної школи, бажано із юридичною освітою.

Нагадаємо Верховна Рада України прийняла Закон «Про повну загальну середню освіту», яким з 2020 року санаторні школи-інтернати припиняють набір учнів до 1-9 класів. Закон набуває чинності з нового навчального року й відтоді засновники санаторних шкіл (санаторних шкіл-інтернатів) протягом одного року мають змінити тип таких закладів освіти на ліцеї з обов’язковим збереженням у їх складі пансіонів. З 1 вересня 2024 року такі ліцеї забезпечують здобуття виключно профільної середньої освіти.