Прес-центр14 травня 2020, 12:05

Я зацікавлений у відкритті ринків не менше, ніж ви, – Сергій Гайдай зустрівся з представниками ринків області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів чергову зустріч з ініціативною групою представників ринків області.

Він нагадав, що у постанові Кабміну визначено 1 травня відкрити агропродовольчі ринки. Разом із тим було повідомлено, що Луганщина успішно бореться з розповсюдженням COVID-19: в області нема летальних випадків, не зафіксовано захворювання серед лікарів, динаміка зараження є незмінною, а кількість пацієнтів, що одужали зростає.

Сергій Гайдай розповів, що це стало можливим лише завдяки комплексу вжитих заходів безпеки: «Коли COVID-19 почав розповсюджуватись, треба було вживати жорсткі заходи. Я жодного разу не пошкодував про те, що було зроблено, адже за кількістю осіб, які захворіли, ми знаходимось на останньому місці – 42 людини було інфіковано». Він зазначив, що ситуація на Луганщині є контрольованою, виявлено шляхи інфікування, визначено коло контактних осіб.

«Я поспілкувався з Президентом та Прем’єр-міністром щодо відкриття ринків, пояснив нашу позитивну тенденцію по захворюваності на коронавірус. Сьогодні я поспілкувався з міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим і він повідомив, що протягом двох днів на засіданні Кабінету Міністрів України, буде внесено зміни до постанови, де слово «агропродовольчі ринки» буде замінено на просто «ринки», – зазначив Сергій Гайдай.

Також очільник області наголосив на тому, що деякі ринки, які мали право відкритися, не дотрималися рекомендацій Уряду про санітарні умови безпеки.