Прес-центр27 червня 2017, 12:06

Юрій Гарбуз зустрівся із делегацією з Івано-Франківщини та Вінниці

Сьогодні, 27 червня, відбулася зустріч очільника області з представниками делегації Івано-Франківської області та міста Вінниця.

Вони завітали з навчальним візитом «Огляд кращих практик співпраці влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства у реалізації проектів розвитку в Луганській та Донецькій областях» для ознайомлення із соціально-економічним становищем, вивчання діяльності міжнародних організацій у рамках реалізації Проекту ПРООН «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України».

«Після подій 2014 року ми стали ближчі один до одного. Прикро, що саме цей гіркий досвід покликав на Луганщину наших співвітчизників з інших областей. Тож ми повинні зробити усе можливе, щоб кожне втрачене українськими військовими життя не було марним», – зауважив голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Звертаючись до гостей, більша частина яких на Луганщині вперше, очільник області визнав важливість таких поїздок.

«Побувавши на Луганщині, ви не тільки отримаєте необхідний досвід та поділитесь своїм, але й в подальшому зможете використовувати його у себе вдома. Так само як і ми», – відзначив очільник області.

Також він нагадав про успішність досвіду роботи наших вчителів у Львівській і Тернопільській областях і зустрічного візиту. Зазначимо, що майже ніхто з освітян раніше не був у зазначених куточках країни.

Для ознайомлення делегації з Івано-Франківщини та Вінниці із соціально-економічним становищем Луганщини заступник директора, в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук провів відповідну презентацію.

Планується, що гостям буде представлено результати проектів, спрямованих на місцевий розвиток, нові підходи та технології залучення ресурсів та ноу-хау у плануванні та реалізації проектів розвитку громад і забезпечення сталості їх результатів, приклади успішної співпраці організацій громадянського суспільства, бізнесу та місцевої влади.

Більш детальну інформацію про існуючі проблеми та діяльність міжнародних організацій на Сході України у рамках вищеназваного проекту ПРООН, що підтримується урядами Швеції, Швейцарії та Європейського Союзу, члени делегації отримають на місцях, відвідавши населенні пункти та розташовані у них відповідні установи та організації на підконтрольній українській владі території Луганщини. Це, у свою чергу, сприятиме подальшому налагодженню партнерства між областями.

«У єдності та небайдужості – наша сила і міць держави! Разом ми переможемо!» – наголосив Юрій Гарбуз під час зустрічі.