Прес-центр26 липня 2017, 11:07

Юрій Гарбуз зустрівся з рівненськими козаками

Сьогодні, 26 липня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками школи козацьких єдиноборств міста Рівне.

Їх приїзд до Луганщини відбувся у рамках Меморандуму про співпрацю між Луганською та Рівненською областями, який було підписано у жовтні минулого року, та передбачає проведення спільних заходів щодо військово-патріотичного виховання молоді.
Тому, вісім делегатів з Рівненщини завітали до нас, аби, подорожуючи Луганщиною та Донеччиною знайомити місцевих жителів з технікою самооборони традиційною українською зброєю та духовними практиками козаків-характерників.
Козаки розповіли, що бажають проводити військово-патріотичне виховання молоді, презентуючи всім охочим гарт українського бойового мистецтва та стародавні надбання характерників.

«Ми продовжуємо тісну співпрацю з Рівненщиною. Радий вітати дорогих гостей, які популяризують наші славетні козацькі традиції!» – наголосив Юрій Гарбуз. 

Гості вручили Юрію Гарбузу пам’ятні сувеніри про підписання угоди між Луганщиною та Рівненщиною. Також очільник області подякував голові Рівненської облдержадміністрації Олексію Муляренко за цінні подарунки. Юрій Гарбуз зазначив, що угода про співпрацю між областями тепер увічнена у такій чудовій формі та наповнена глибоким змістом добра і дієвої підтримки.
Учасники зустрічі висловили спільне бажання до поглиблення співпраці між областями у сфері культурного, освітнього та мистецького обміну.
Ця поїздка на Луганщину стала можливою за сприяння громадської організації «Справа миру» та групи Цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України.