Прес-центр6 лютого 2020, 09:02

За півтора місяця на Луганщині припинено діяльність 10 автозаправних станцій

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай провів засідання міжвідомчої регіональної робочої групи щодо впровадження заходів, направлених на забезпечення ефективної протидії діяльності нелегальних автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів у Луганській області.

Він поінформував, що 30 січня відбулася селекторна нарада, яку провів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, під час якої розглянуті результати діяльності відповідних міжвідомчих регіональних груп.

Діяльність деяких з них визнано неефективною. Роботу нашої групи відзначено як задовільну, за що Сергій Гайдай висловив подяку всім присутнім.

«Однак питання щодо подальшої роботи і виявлення нелегальних АЗС на території області залишається актуальним. На нещодавній нараді у Президента України регіонам поставлене завдання до виконання – припиняти діяльність усіх порушників у цій сфері», – наголосив Сергій Гайдай.

За інформацією заступника директора Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної  діяльності та туризму облдержадміністрації Людмили Ахтриської, вже перевірено 86 відповідних об’єктів, 10 з них припинили свою діяльність, задокументовано 6 адміністративних та 4 кримінальних правопорушення. Вилучено 74,2 тонни пального.

Щодня відповідна інформація подається до Кабінету Міністрів України, щотижня – до ГУ ДФС України, щомісяця  – до Міністерства енергетики та захисту довкілля України.

За підсумками відзначено злагоджену роботу всіх представників правоохоронних та контролюючих органів, райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад.