Прес-центр8 лютого 2017, 10:02

Затверджено Регіональну цільову програму щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз своїм розпорядженням від 3 лютого 2017 року затвердив Регіональну цільову програму щодо підтримки та адаптації внутрішньо переміщених осіб у Луганській області на 2017-2018 роки.

Питання захисту та підтримки переселенців є одним із найактуальніших на Луганщині, яка займає друге місце в Україні за кількістю внутрішньо переміщених осіб.

Станом на 2 лютого 2017 року в Луганській області органами соціального захисту населення обліковано більше 291 тисячі переселенців.

Програмою визначено сім пріоритетних напрямів: удосконалення механізму міжвідомчої та міжсекторальної координації здійснення заходів з інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб; забезпечення дієвості програм і заходів з інтеграції, соціальної адаптації та захисту ВПО; запобігання проявам негативного ставлення до ВПО, забезпечення соціальної злагоди та згуртованості у місцевих громадах, які приймають ВПО; задоволення першочергових потреб ВПО; створення можливостей для професійної перепідготовки та підвищення кваліфікації ВПО з урахуванням потреб місцевого ринку праці; створення сприятливих умов для життєдіяльності ВПО; забезпечення права ВПО на житло.

У ресурсному забезпеченні Регіональної програми передбачено використання коштів обласного, міських і районних бюджетів, а також інших джерел. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідний для реалізації програми, складає 856594,9 тис. грн, у тому числі 150616,5 тис. грн коштів обласного бюджету, 56813,0 тис. грн – міських і районних бюджетів, а також 649147,4 тис. грн – інших джерел.