Архів новин

05 февраля 2024

Обговорили з Прем’єр-міністром посилення політики ветеранів; Україні потрібні сила, свіжа енергія та лідерство – звернення Президента Володимира Зеленського

соціальна стійкість України – це елементи нашої державної стійкості у війні. Я вдячний усім, хто працює заради того, щоб Україна могла вистояти. Я вдячний кожному підприємцю, кожному розробнику, усім нашим людям, які створили Україні, зокрема, нову галузь – галузь дронів, і хто створює нову потужну українську РЕБ, усім нашим айтівцям, які стали оборонцями. Уряд підтримає цю роботу по максимуму. Я дякую всім, хто б’ється заради нашої держави й людей!

І ще одне.

Катерина Безгинська проінспектувала роботу Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області

Тривають перевірки діяльності координаційних центрів надання допомоги ВПО з Луганщини. 

За дорученням очільника регіону Артема Лисогора, заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська відвідала такий центр в Івано-Франківській області, роботою якого опікується Сєвєродонецька РВА.  

Гуманітарний хаб працює з серпня 2022 року. 

Допомогу тут отримують 2773 внутрішньо переміщені особи з Луганської області.

Тільки у 2023 році центром видано від облдержадміністрації 6352 продуктових набори.

У Нижньодуванському хабі Харкова двічі на місяць консультує юрист

Раз на два тижні у хабі Нижньодуванської громади у м. Харків надає юридичні консультації представник Данської ради у справах біженців.

Переселенці Луганщини звертаються з питань оформлення спадщини, інвалідності, нарахування пенсії, алгоритму дій щодо пошкодженого/зруйнованого майна тощо.

Юрист приймає з 10:00 до 14:00 у попередньо узгоджені дні.

Адреса: вул. Данилевського, 38.

Який розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї враховується при наданні пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Перелік пільг з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів, а також осіб, які мають право на такі пільги, визначено Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї (затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 №389).

Пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.

У вівторок та середу в хабі Нижньодуванської громади в Києві видаватимуть допомогу від благодійників

Видача продуктових наборів від міжнародної організації «Global Empowerment Mission» відбуватиметься 6 та 7 лютого з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, 14.

Телефон: 0938150902.

Для одержання необхідно бути зареєстрованим у цьому хабі та мати із собою паспорт, ідентифікацій код та довідку ВПО.

Оголошено XIII Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024»

ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України оголосили про проведення XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024» до Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.

До участі в конкурсі запрошуються учні, вихованці закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти віком від 6 до 18 років.

На нашій ділянці фронту знищено радіолокаційну станцію росіян

На нашій ділянці фронту знищено радіолокаційну станцію росіян

На Лиманському та Куп’янському напрямках за добу ворогом здійснено дев’ять авіаційних ударів штурмовиками Су-34 та гелікоптерами Ка-52.

Також росіяни активно застосовують дрони-камікадзе – 27 разів тільки за учора.

З артилерії та мінометів противник відкривав вогонь 627 разів.

Вбито та поранено 199 окупантів.

Із якими питаннями можна звернутися до хабу Старобільщини в Києві

Консультації з питань зайнятості надають спеціалісти у вівторок з 10:00 до 15:00.

Фахівець БФ «Право на захист» приймає щочетверга з 10:00 до 14:00.

Адміністратор ЦНАПу – у вівторок та четвер з 10:00 до 15:00.

Допомогу сімейного лікаря можна отримати у четвер з 12:00 до 14:00.

Також кожен четвертий вівторок місяця у хабі працює спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області.

Адреса: місто Київ, бульвар Лесі Українки, 26-А (каб. 330).

Гуманітарний осередок працює з 9:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2024-2027 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 25.12.2023 № 296.

Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Луганська обласна державна адміністрація.

«Друже, пий і повзи за дроном», - бійці ЗСУ на Сватівщині врятували пораненого прикордонника Луганського загону

«Друже, пий і повзи за дроном», - таке послання разом з гарячим чаєм скинули з дрона пораненому військовослужбовцю Луганського прикордонного загону аеророзвідники 68-ї окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша.

Сергій Купін зазнав поранення під час бою на Сватівському напрямку. Через надто близьку дистанцію до ворога його не вдалося евакуювати одразу.

Прикордоннику було вкрай важко пересуватися самостійно, проте, він зміг проповзти 700 метрів до наших позицій. Напрямок руху бійцю бригади Гвардії наступу «Помста» постійно вказувала «пташка».
 

У школах «лнр» на уроках праці збиратимуть БПЛА, в Рубіжному містяни вставляють вікна за власний рахунок, понад 500 снарядів за добу спрямували росіяни по наших позиціях

«Учора найбільшу активність противник проявляв на південь від Невського – біля Тернів, що на Донеччині. Там відбито три ворожі атаки. Втім, кількість обстрілів з боку окупантів суттєво не зменшилася. На нашій ділянці фронту вони били по всій лінії бойового зіткнення 113 разів, застосувавши 516 снарядів. Зокрема, по Білогорівці. Також зафіксовано використання ворогом щонайменше 17 безпілотників», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Загарбники планують запровадити в освітніх закладах окупованих регіонів модуль технологій БпЛА.