Архів новин

29 февраля 2024

Світ, у якому терор виграє, не сподобається нікому, саме тому Путін повинен програти – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Перше. Кілька підсумків щодо візитів. Головне – є нові оборонні домовленості, нові пакети. Буде більше артилерії та більше нашого спільного виробництва з партнерами. Кожну зустріч і кожен день ми використовуємо для того, щоб можна було додати можливостей нашим воїнам. Я дякую всім партнерам, які допомагають так, як потрібно. І вчасно, без затримок.

27 тренерів із системи МВС навчатимуть в регіонах країни безбар’єрному спілкуванню із постраждалими від війни

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у розширеному засіданні міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як було зазначено, кількість ветеранів може сягнути п’яти мільйонів. Держава має забезпечити їм психологічну, фізіологічну реабілітацію та адаптацію у суспільстві. 

Важливою складовою цього процесу має стати адаптивний спорт. 

У Черкасах ще 69 сімей луганчан одержали матраци, постільну білизну, ковдри, посуд

У хабі Попаснянської громади у м. Черкаси від початку тижня продуктові набори від держави надані 616 особам.

Від Міжнародної організації з міграції 69 сімей ВПО отримали матраци, постільну білизну, ковдри, посуд тощо.

Адреса: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-А.

Цьогоріч вже 44 військовим зі Старобільської громади надана грошова допомога

Допомога виплачується в рамках Комплексної міської програми, розрахованої на тих військовослужбовців, які беруть або брали безпосередню участь у бойових діях або заходах, необхідних для забезпечення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі та стримування військової агресії російської федерації проти України, після 24 лютого 2022 року.

Документ діє впродовж двох років – 2024-го та 2025-го. На його реалізацію за цей час планується спрямувати майже 9 мільйонів гривень з бюджету Старобільської громади.

До 31 березня 2024 року усі пенсіонери-переселенці, які стали ВПО до 24 лютого 2022 року, мають пройти ідентифікацію. Це допоможе державі упевнитися, що виплату отримує саме та людина, якій її призначено

Один зі способів ідентифікації – за допомогою відеозв’язку. Заявку на проходження підтвердження особи потрібно подати до 15 березня, щоби працівники Пенсійного фонду України (ПФУ) встигли її опрацювати.

Крім відеозв’язку, ідентифікацію можливо пройти:

- у будь-якому відділенні Ощадбанку чи сервісному центрі ПФУ;

Луганчанка виступить на кубку світу з пара пауерліфтингу

Сьогодні у місті Дубаї (ОАЕ) стартує кубок світу з пара пауерліфтингу.

У змаганнях, що триватимуть до 6 березня, візьмуть участь 183 спортсмени з 32 країн.

Команду України представляють шестеро членів національної збірної, серед яких представниця Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю, майстер спорту України міжнародного класу Наталія Олійник.
 

5 березня в Тернополі прийматиме керівництво ПФУ Луганщини

У місцевому хабі Сєвєродонецької громади 5 березня відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Павла Баранова.

Звертайтеся з 13:00 до 15:00 за адресою:

м. Тернопіль, вул. Грушевського, 5-А.

Чи потрібні бізнесу інженери та технічні спеціалісти: долучайтеся до опитування

Щоб визначити реальну потребу українського бізнесу в інженерах і технічних спеціалістах, а також оцінити необхідний рівень їхніх знань та навичок, Міністерство цифрової трансформації запровадило опитування разом з Київською школою економіки.

Взяти участь в опитуванні можуть компанії, які працюють у сферах:
- промисловості
- оборони
- фармацевтики / медицини
- ІТ
- будівництва
- енергетики
- телекомунікації та зв’язку
- АПК
- логістики й транспорту. 

На нашій ділянці фронту росіяни 12 разів застосовували винищувачі – кожен літак намагався уразити двома-трьома керованими авіаційними бомбами

Понад 800 разів ворог відкривав учора вогонь на Лиманському та Куп’янському напрямках.

Там відбулося 17 бойових зіткнень.

13 разів росіяни застосовували авіацію. Один раз – гелікоптер Мі-8, 12 разів – винищувачі Су-34 та Су-35.

Кожен з літаків щоразу намагався вдарити по наших позиціях двома-трьома КАБ-ами.

Втрати противника за добу склали 343 особи вбитими та пораненими.

За словами начальника пресслужби ОСУВ «Хортиця» Іллі Євлаша, знищено 73 зразки озброєння та військової техніки росіян.

#Вірю_в_ЗСУ
 

Сватівчанці присвоєне почесне звання «Мати-героїня»

Указом Президента України Тетяні Місловській за вагомий внесок у вихованні дітей, створення сприятливих умов для здобуття освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей присвоєне почесне звання «Мати-героїня».

Тетяна народилася в селі Коломийчиха. Згодом переїхала до Куземівки Коломийчиської громади Сватівського району. Наразі – в евакуації.

Разом із чоловіком Тетяна виховує п’ятьох дітей — чотирьох хлопців та дівчинку. Наймолодшій, Еліні, — 10 років. Найстаршому, Валентину, — 21 рік.

Креміняни придбали для наших оборонців тепловізор

Кремінська міська військова адміністрація придбала і вже передала на фронт запитуваний бійцями оптичний прилад, який полегшить українським оборонцям роботу. 

Запит надійшов від нашого земляка, який захищає українські землі від російських загарбників на Запорізькому напрямку.

#Вірю_в_ЗСУ

У Рубіжному в черзі до паспортного столу померла жінка, на відданих російським інвесторам за безцінь шахтах «лнр» збираються вирізати обладнання, продукти та хліб доставлені до Невського та Новолюбівки

«Авіаційний вплив посилив ворог по всій ділянці фронту. Із бомбардувальників завдані удари по Новоєгорівці, Макіївці, Білогорівці. З мінометів та артилерії – по Невському і Білогорівці. В районі останньої росіяни знов намагалися досягти успіху, але були спинені Силами оборони, – зауважив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.