Прес-центр12 лютого 2018, 21:02

09 лютого 2018 року відбулось засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

09 лютого 2018 року о 10.00 у приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, просп. Центральний, 59, зала засідань, 4-й поверх) за участі заступника голови обласної державної адміністрації В.Р. Данієляна відбулося засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – колегія управління).

         На засіданні колегії управління було розглянуто питання:

1. Вступне слово заступника голови Луганської обласної державної адміністрації Данієляна В.Р.

2. Річний звіт «Про підсумки роботи сфери культури області за 2017 рік та перспективи розвитку на 2018 рік».

3. Виконання рішень колегій управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації за 2017 рік.

4. Інформація щодо діяльності ГО «Асоціація працівників та аматорів сфери культури Луганської області «Культурний простір Луганщини» за 2017 рік. Перспективи співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

5. Про річний календар проведення основних обласних заходів (фестивалі, конкурси, тощо).

6. Про стан бібліотечних фондів ЦБС області, підконтрольної українській владі території (створення ЦБС ОТГ, розмежування фондів районних ЦБС з ЦБС ОТГ, поповнення україномовними виданнями, проблеми, виклики, організаційні заходи).

7. Про попередні підсумки проведення моніторингу стану та тенденцій соціально-економічного розвитку сфери культури Луганської області у сільській місцевості. Про оптимізацію клубних закладів області: проблеми, досвід, історії успіху.

8. Про хід проходження опалювального сезону у сфері культури області

9. Про підготовку та проведення щорічного місячника та інвентаризації об’єктів культурної спадщини у Луганській області.

10. Про підготовку та проведення щорічного відкритого обласного фестивалю «Луганщина – це Україна!» (відзначення 80-річниці від Дня утворення Луганської області)

11. Про стан дотримання чинного законодавства щодо затвердження базової мережі закладів культури районів, міст та ОТГ у зв’язку з передачею закладів культури у комунальну власність новостворених об’єднаних територіальних громад

У засіданні колегії управління взяли участь: керівники обласних закладів культури, заступники голів з гуманітарних питань та начальників відділів культури райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад, голови громадських організацій у сфері культури.