Прес-центр16 жовтня 2018, 16:10

13 жовтня 2018 року справжні цінителі класичної музики змогли насолодитися чудовим концертом Академічного симфонічного оркестру під керівництвом диригента Назара Яцківа

Концерт складався з декількох відомих світових композицій, які викликали неймовірне захоплення слухачів вже з перших хвилин звучання. У першому відділенні до уваги всіх присутніх була представлена Симфонія №3, фа мажор, написана німецьким композитором Йоганнесом Брамсом у 1883 році. У симфонії оригінально поєдналися класичні і романтичні традиції, які знайшли найщиріші відгуки в душі кожного присутнього в концертній залі.

Друге відділення відзначилося не менш відомими та чарівними творами. Серця кожного слухача торкнулася романтично-трагічна історія у майстерному виконанні Академічного симфонічного оркестру. Це неперевершена Увертюра-фантазія «Ромео і Джульєтта» П. Чайковського, яка розкриває глибокий світ людської душі, показує душевну драму та життєву боротьбу.

На завершення концерту всі присутні поринули в безмежний світ музичних чарів композиції «Прелюди» угорського композитора Франца Ліста. Симфонічна поема, присвячена роздумам про тлінність людського існування, захопила зал своїми неповторними мелодіями. Композитор створив музику, повну героїчного, життєствердного пафосу, яка не змогла залишити байдужим жодного слухача.