Прес-центр3 травня 2018, 14:05

Академічний симфонічний оркестр під керівництвом аргентинського диригента Раміро Аріста

28 квітня відбувся концерт Академічного симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під керівництвом Раміро Аріста /Аргентина/, який виступав на концертних площадках Венесуели, Куби, Болгарії, Румунії, Еквадору, Молдови, а також України. 

У концерті прозвучало мелодійне багатство й лірика одного з найвідоміших творів французського композитора Луї Гектора Берліоза – «Фантастична Симфонія», а також творчість італійського композитора Дж. Россіні:  увертюра до опери «Севільський цирульник», увертюра до веселої драми «Попелюшка» або «Торжество чесноти» і всім відома увертюра до опери «Сорока-злодійка», схожа з комічною оперою, але з присутністю елементів патетики, драматизації.

Програма, виконана артистами оркестру, принесла по-справжньому незабутні враження та емоції. Бо ж саме в цей вечір слухачі могли через величне різнобарв’я класичної музики насолодитися яскравими почуттями, дотепністю і несподіваними сюжетними поворотами, властивими традиційній оперній стилістиці Італії та Франції.