Прес-центр8 жовтня 2018, 13:10

Будь вільним – твори майбутнє!

6 жовтня 2018 року в смт. Новопсков відбувся І обласний відкритий фестиваль-конкурс молодіжної культури «Дике поле-фест».

На фестиваль з’їхались учасники з дванадцяти районів та міст Луганщини. Це молодіжні творчі колективи, у тому числі громадські організації, культурно-просвітницькі центри, окремі виконавці, художники. Вік часників від 16 до 35 років.

Відкриття першого обласного відкритого фестивалю-конкурсу молодіжної культури «Дике поле-фест» проходило на сцені біля районного Центру культури та дозвілля. Учасники та гості були розташовані на майданчику біля сцени.

Пролунали позивні і на сцену вийшли молодіжні аматорські колективи. Вони динамічно виконали музично-хореографічну  композицію «Дике поле-фест». Молодь зі сцени активно залучала глядачів до дійства, кожен район, коли була перекличка вигукував девіз-слоган. Потім пройшла хода прапороносців, які несли прапор свого району та міста області.

Привітала всіх зі святом та відкрила фестиваль Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з соціальних питань.

Учасники розійшлись по п’яти конкурсним локаціям, а саме: «Туристичний маршрут очима молоді», «Децентралізація. Твій погляд…», «Стаття з місця подій», «Українське – це стильно», «Арт-об’єкт», «Вокал». Конкурсні прослуховування тривали до чотирнадцятої години. Учасники своїм позитивом, своєю творчою енергетикою заряджали серця глядачів.

Дуже приємно що на заході було багато молоді. Саме молодь – це майбутнє держави! А хто, як не молодь, така чудова, весела та усміхнена, добра та щира, впевнено долає усі перешкоди і досягає своє мети! Вони були креативні, цікаві і драйвові!

Переможцями обласного відкритог фестивалю-конкурсу молодіжної культури «Дике поле-фест» стали:

  • Номінація: «Туристичний маршрут очима молоді»:

ІІе – творча група Новоайдарського району;

ІІ місце –  творча група комунального закладу «Лисичанський Палац культури «Діамант» у складі: Владислав Лукашов, Анастасія Бахмет;

І місце –  творча група Новопсковського району.

  • Номінація: «Децентралізація. Твій погляд…»:

ІІІ місце – творча група Марківського району у складі: Ірина Новаковська, Ганна Борисовець;

ІІ місце – творча група Новопсковського району;

І місце –  творча група Білокуракинського району.

  •  Номінація: «Стаття з місця подій»:

ІІІ місце – творча група Новопсковського району;

ІІ місце –  творча група Марківського району у складі: Діана Гоголь, Дар’я Солоп;

І місце –  творча група Кремінського району.

  • Номінація: «Українське – це стильно»:

ІІІ місце – творча група комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка» у складі: Валерія Погосян, Анна Чупіна;

  •  ІІ місце –  творчий  колектив Новопсковського Будинку дитячої та юнацької творчості;

І місце – театральний гурт «Smile», комунальний заклад «Палац культури ім. В. Сосюри м. Лисичанська».

  •  Номінація: «Арт-об’єкт»:

ІІІ місце – творча група комунальної установи «Кремінська районна дитяча художня школа» у складі Валерія Горбачова, Наталія Лисенко;

ІІ місце –  творча група Старобільської дитячої школи мистецтв у складі: Євгенія Єршова, Анастасія Краснянська, Ірина Ткач;

І місце –  творча група «Сватівської районної школи мистецтв ім. В. Зінкевича» у складі: Юлія Свергун, Ксенія Іщенко, Анна Козьменко.

  •  Номінація: «Вокал»:

ІІІ місце – Наталія Корольова, солістка комунального закладу «Палац культури ім. В. Сосюри м. Лисичанська»;

ІІ місце – Сергій Чернишов, соліст комунального закладу «Палац культури ім. В. Сосюри м. Лисичанська»;

І місце –  Данило Пронін, смт. Новоайдар.

Вітаємо переможців та бажає їм творчих успіхів, натхнення та перемог!

І обласний відкритий фестиваль-конкурс молодіжної культури «Дике поле-фест» подарував учасникам та глядачам багато яскравих, емоційних моментів. Він ще на довгий час залишиться у пам’яті гостей та мешканців Луганщини.

Ми впевнені, що фестиваль стане традиційним і ще не один рік збиратиме молоде покоління в дружній конкурсній атмосфері!