Прес-центр7 серпня 2008, 09:08

Фестиваль мистецтв "Слобожанський спас"

В шостий раз доброзичлива та хлібосольна Сватівська земля гостинно зустрічає на святі величної симфонії яскравих барв талановитих виконавців.
Традиційно фестиваль мистецтв проводиться за номінаціями:
- “Пісенна слобода” (солісти-вокалісти),
- “Козача вольниця” (чоловічі та змішані вокальні колективи),
- “Калинова зоря” (жіночі вокальні колективи),
- “Слобожанські візерунки” (танцювальні колективи);
-“Слобожанський вернісаж” (майстри декоративно-прикладного мистецтва);
До участі у фестивалі запрошуються найкращі колективи Луганської області та країн ближнього зарубіжжя.
Щорічний фестиваль проводиться з метою розвитку українського самодіяльного мистецтва, відтворення та популяризації народних звичаїв, традицій та обрядів, сприяння розширенню мистецько-художнього світогляду учасників, збагачення їх духовності, підвищення виконавської майстерності, пошуку і підтримки здібних, творчо – обдарованих особистостей, встановлення тісних творчих стосунків між аматорами областей України та країн СНД.
Фестиваль мистецтв «Слобожанський спас» щоразу відкриває нові зірки талантів на небі мистецтва, гідно стоїть на варті традиційної української народної культури, оберігає шедеври національної скарбниці. Його мелодія лунає по всій українській землі, стверджуючи одвічні загальнолюдські цінності – красу, добро, творчість.
Справжнє свято пісенного слова і талановитої мелодії до нього, граціозного танцю і величезного асортименту виробів майстрів набуло важливого значення у мистецькому житті Луганщини.