Прес-центр24 вересня 2018, 16:09

«Культурний міст: СХІД – ЗАХІД» музейні співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею протягом 18-21 вересня 2018 р. відвідали м. Львів

У межах реалізації проекту «Культурний міст: СХІД – ЗАХІД» музейні співробітники Луганського обласного краєзнавчого музею протягом 18-21 вересня 2018 р. відвідали м. Львів. Налагодження партнерських стосунків та обмін досвідом між музейниками – головний напрям проекту.

Завдяки чудовим партнерам – музейним співробітникам Меморіального комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» - музейники Луганщини мали організовану та насичену програму!

А саме: відвідали Львівський національний літературно – меморіальний музей Івана Франка; завітали до Українського Католицького університету та оглянули центр Шептицького; познайомилися з роботою Державного природничого музею, зазирнули на ювілейний 25-й Книжковий Форум до Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької; побували в гостях музею «Території терору» та ознайомилися з виставкою про Янівський концтабір; насолодилися красою Музею народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай); презентували власну виставку «Гордість твоя, Луганщино!» в режимі онлайн – стріму в Меморіальному комплексі «Територія Терору»; взяли участь у записі ефіру на радіо «ЮА Суспільне» разом з Ольгою Гончар (директором Меморіального комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору») та радіоведучою Іреною Вовк, де говорили про музеї і співпрацю; мали можливість насолодитися красою фантастичних мелодій у стінах Будинку органної та камерної музики.

В ході такого цікаво-захоплюючого, інформаційно-насиченого квесту отримали нагоду спілкуватися, обмінюватися досвідом, планувати спільні проекти та знайомитися з директорами музейних установ, чиновниками Львівської ОДА та міської Ратуші.

Поїздка видалася вдалою, починаючи від теплої погоди на вулиці до теплих зустрічей з відкритими, душевними людьми!