Прес-центр2 березня 2016, 08:03

Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучий край"

Луганська Обласна научна універсальна бібліотека ім. О.М.Горького започаткувала новий проект - Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучій край». Мета проекту – популяризація серед молоді Луганщини місцевих авторів – письменників та поетів, талан яких народився та зміцнів на просторах рідного Слобожанського краю.

 Стартував цей проект у Новоайдарській районній бібліотеці, яка провела  захід "Жива книга" – зустріч письменника А. В. Подройко.з учнями Аграрного ліцею. На цій зустрічі відбулася презентація його книги "У порога Сталинградского фронта". Автор розповів молодим людям про історію написання цієї книги, яка присвячена тяжким воєнним рокам, а також про те, як треба кохати свою рідну Батьківщину та захищати її від ворогів. На заході була представлена книжкова виставка з творами місцевих письменників про воєнні часи «Сторінками нашої історії».

 Продовжився  Літературний маршрут "Моя Слобожанщина - квітучій край» у читальній залі Кремінської  районної  бібліотеки для дітей , де відбулася творча зустріч під назвою « Кремінна мені як мати - вона у мене лиш одна» з поетом, композитором, виконавцем, членом обласної Спілки композиторів Луганщини, номінантом національної літературної премії «Поет года 2013», «Поет года 2014» - Анатолієм Васильців–Анненко. На зустріч завітали учні  Кремінської обласної школи-інтернату . Свою творчу зустріч Анатолій Миколайович розпочав віршами та піснями про Кремінщину, у них поет оспівує її неповторну мальовничу красу, закликає дбати про неї, шанувати і любити. Також А. Васильців зачитував свої вірші, гуморески, загадки, які він написав для дітей та які дуже потішили дітвору. Пісня «Баба-яга» в чудовому виконанні Анатолія Миколайовича визвала море емоцій та аплодисментів.

До заходу бібліотекарі підготували та ознайомили присутніх з книжковою виставкою «Мій рідний край – жаданий рай, тебе не можу не любити!», на якій представлені поетичні збірки Анатолія Миколайовича та збірники до яких входять твори поета, та також продемонстрували показ, створеного працівниками районної бібліотеки для дітей, арт-вірша «Теча вода у річці Красній» на слова Анатолія Васильців–Анненко, який супроводжувався фотографіями Кремінщини.

Протягом усієї зустрічі діти задавали питання, підспівували і приймали активну участь. Закінчився захід побажанням Анатолія Миколайовича до молоді «Жити в любові, без любові нічого не буде. Головне що я роблю – я люблю!». Також Анатолій Васильців – Анненко подарував бібліотеці школи-інтернат збірники своїх творів. Діти від такої теплої зустрічі були в захваті, тому з нетерпінням чекали коли Анатолій Миколайович до кожного звернеться з теплим словом та дасть свій автограф.