Прес-центр24 листопада 2017, 11:11

Луганська обласна філармонія запрошує на концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом Євгена Тутевича

9 грудня Академічний симфонічний оркестр подарує всім поціновувачам класичної музики шедеври світової класики під керівництвом Євгена Тутевича. До програми цього вечора увійдуть твори визначних композиторів: композитора, диригента і педагога українського походження Петра Ілліча Чайковського та німецького композитора-романтика, диригента, музично-громадського діяча Фелікса Мендельсона. 
Симфонія № 4, фа мінор, що прозвучить у програмі цього концерту, склала цілу епоху в творчості Петра Ілліча Чайковського. Цей меланхолічний твір - воістину крик душі композитора, його власна психологічна драма. Створення Четвертої симфонії пов'язано з часом глибокої суспільної та в водночас його душевної кризи цього періоду. У ній з величезною силою показано зіткнення людини з силами невблаганною долі, року, де герой - жива людина, що страждає під ударами долі.
Симфонія складається з чотирьох частин: Andante Sostenuto — Moderato con anima (f-moll), Andantino in modo di canzona (b-moll), Scherzo: Pizzicato ostinato (F-dur), Allegro con fuoco (F-dur), фінал.
Ще один твір, який можна буде почути у програмі -  Симфонія № 3, ля мінор Фелікса Мендельсона, відома більш, як «Шотландська симфонія», створена під враженнями від подорожі у Шотландію. 
На «Шотландської симфонії» лежить печать суворості і меланхолії. Так Мендельсон сприйняв північну природу країни, її похмурі історичні перекази та своєрідний побутовий колорит. 
Симфонія складається з чотирьох частин: Andante con moto — Allegro un poco agitato, Vivace non troppo, Adagio, Allegro vivacissimo — Allegro maestoso assai, а відсутність перерв між ними ( крім єдиної загальної кульмінації в кінці) додає «Шотландській симфонії» риси спільності з симфонічною поемою.
Вишукана класична музика у виконанні Академічного симфонічного оркестру лунатиме 9 грудня, о 18.00. Чекаємо на вас у Концертній залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С. С. Прокоф'єва.

Диригент: Євген Тутевич
Лектор-музикознавець: Тетяна Пліс

У програмі:
1. Симфонія № 4, фа мінор Петра Ілліча Чайковського
2. Симфонія № 3, ля мінор «Шотландська» Фелікс Мендельсон.
Квитки можна придбати:
- Сєвєродонецьке обласне музичне училище імені С.С. Прокоф’єва:
5.12.2017 по 8.12.2017 з 12.00 до 17.00
9.12.2017 з 16.00 до 18.00
- На сайті «KARABAS.COM» on-line

Ціна квитків – 70, 80, 90 грн.
Довідки за телефонами: 066-219-55-80 / 063-326-62-55