Прес-центр27 листопада 2017, 16:11

Молодий бібліотекар року 2017: переможець із Луганщини

Працівник Луганської обласної бібліотеки імені М. Горького виборов перемогу на щорічному Всеукраїнському конкурсі «Творчий злет: молодий бібліотекар року».

Організаторами змагання серед молодих бібліотекарів виступили Президія та Молодіжна секція Української бібліотечної асоціації.  Конкурс проходив 23 листопада в межах  конференції УБА у приміщенні Національної академії педагогічних наук України. Попередньо відібрані за першим етапом конкурсу п’ятеро працівників бібліотек із різних міст змагалися у форматі live-шоу.  Фіналісти знайомили глядачів-колег зі своїми креативними та значущими ідеями. За словами організаторів, такий формат конкурсу застосовувався вперше, і мав намір чимдуж розкрити кожного молодого бібліотекаря, надавши свободу до самовираження.

Отже, учасники скористалися цією свободою. Як результат, перемога опинилася у руках Юлії Дубової – редактора Луганської обласної бібліотеки, що розміщується у Старобільську. Учасниця представила виступ під назвою «Я і бібліотека: що ми зробили з одне одним?».  Як розповідає переможниця, така назва є невипадковою, бо розкривала два головних аспекти виступу – як бібліотека, на прикладі самої учасниці, змінює молодь і навпаки. Юлія представила товариству ідею –  бібліотечне «божевілля» повинне сміливо закріпитися у кожній бібліотеці України. «Божевілля – це, звичайно, особистісний показник кожного бібліотекаря. Здебільшого він ігнорується самими ж бібліотекарями й розчиняється за межами допустимого. Я дуже хочу, щоб бібліотекарі не боялися експериментувати й уводили у професійне життя найнесподіваніші для користувачів речі»,  – ділиться переможниця.

Таку несподіванку  продемонструвала й учасниця, заспівавши пісню та  зачитавши реп про концепцію роботи своєї бібліотечної команди.

Далі переможець обирався шляхом відкритого голосування учасниками конференції. Після конкурсу, як зауважує Юлія, розгорнулися не менш важливі миті заходу – знайомство без напруження та хвилювання з іншими номінантами конкурсу, заручення взаємною підтримкою та обмін досвідом.