Прес-центр22 грудня 2018, 13:12

«Оберіг пам’яті»

Конкурс патріотичної бардівської пісні «Оберіг пам’яті», що проводиться з метою популяризації української мови та патріотичної авторської пісні і розвитку аматорського мистецтва на Луганщині, відбувся 21 грудня в приміщенні Сєвєродонецької галереї мистецтв.
Цього року обласний конкурс патріотичної бардівської пісні «Оберіг пам’яті» зібрав учасників, віком від 16 до 45 років, майже з усіх куточків нашої області.
Усі пісні виконувались наживо, виступи учасників конкурсу оцінювало поважне журі.
В результаті в номінації «авторські твори» дипломом ІІІ ступеню був нагороджений Олександр Пшеничний з міста Сєвєродонецьк, дипломи І ступеню отримали Вікторія Ткаченко з селища Підгорівка Старобільского району та Дмитро Воротинцев з селища міського типу Станиця Луганська. В номінації «бардівська пісня» дипломи ІІІ ступеню дістались конкурсантам з Сєвєродонецьку - Тетяні Старченко та вокальному гуртку «Музичні барви» (керівник Ляна Одинець), дипломом ІІ ступеню була нагороджена Ганна Бережна з міста Рубіжного та дует у складі Ляни Одинець та Анжели Дашевської з міста Сєвєродонецьк, а перші місця посіли Анжеліка Проценко з селища міського типу Білокуракине та сєвєродонецький дует у складі Єлизавети Ємельянової та Дениса Рибальченка.
Усі учасники та переможці конкурсу отримали дипломи та пам’ятні подарунки. 
Організаторами конкурсу виступили управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр народної творчості.