Прес-центр27 листопада 2015, 11:11

Обласний семінар-практикум для викладачів дитячих шкіл естетичного виховання «Мистецтво XXI століття.

28 листопада 2015 року на базі комунального позашкільного навчального закладу «Сєвєродонецька дитяча художня школа» відбудеться обласний семінар-практикум для викладачів дитячих шкіл естетичного виховання «Мистецтво XXI століття (проблеми педагогіки та виконавства в дитячих школах естетичного виховання)».

Семінар-практикум «Мистецтво XXI століття» є традиційним щорічним методичним заходом КУ «Луганський обласний центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва». Це своєрідна форма удосконалення професійного рівня викладачів ДХШ і художніх відділень ДШМ регіону.

Мета семінару – обмін досвідом у напряму образотворчого мистецтва, поглиблення знань з питань педагогіки, психології та методики відповідно до вимог сучасної художньої освіти.

ПОРЯДОК РОБОТИ СЕМІНАРУ-ПРАКТИКУМУ

8.30 – 9.45 – реєстрація учасників семінару (хол)

9.45 – 10.00 – пленарне засідання (Концертна зала ДМШ№2)

10.00 – 12.00 – робота за напрямками, практичні заняття

12.00 – 12.30 – перерва

12.30 – 14.30  – робота за напрямками, практичні заняття

14.30 – 15.00 – підведення підсумків семінару, обмін досвідом

В рамках семінару заплановано:

Презентація методичного посібника «Методичні рекомендації щодо підготовки, проведення, аналізу та оцінки відкритих занять» – методист з практичного навчання КЗ «СОМУ ім. С.С.Прокоф’єва», старший викладач – Пасічник Наталія Федорівна.

Роль викладача образотворчого мистецтва у технічній і творчій підготовці учнів: живопис, як вид образотворчого мистецтва, та його жанри та практичне заняття за темою: «Основні задачі при виконанні натюрморту на предметах рисунку та живопису» – член національної спілки художників України, доцент кафедри живопису, викладач коледжу Луганської державної академії культури і мистецтв – Скубак Віктор Григорійович.

Мистецтво екслібрису: знайомство з особливостями графічної техніки» та практичне заняття: особливості виконання роботи в малій графіці – художник-графік, лауреат і дипломант міжнародних фестивалів і конкурсів з екслібрису – Романов Борис Миколайович.

Стилі, напрямки і тенденції в оформленні середовища існування людини в Сьогоденні. з метою профорієнтації випускників художніх шкіл та художніх відділень ШЕВ – викладач кафедри живопису коледжу Луганської державної  академії культури і мистецтв – Скубак Галина Григоріївна.

Технічні особливості ліплення рельєфу в роботі над тематичною скульптурною композицією. Майстер-клас з досвіду роботи викладачів скульптурного факультету Харківської державної академії дизайну і мистецтв – художник-дизайнер, викладач фахових дисциплін Сєвєродонецької  ДХШ – Курбатов Микола Пилипович.

Загальна кількість учасників семінару-практикуму майже 50 осіб.

За результатами методичного заходу 43 викладача, які надали заявки до участі та прослухають курс лекцій та практичних занять, отримають сертифікати учасника семінару-практикуму.