Прес-центр26 листопада 2018, 16:11

Оголошено конкурс міні-проектів для музеїв Донецької та Луганської областей

22 листопада 2018 року оголошено початок конкурсу міні-проектів для музеїв Донецької та Луганських областей, які знаходяться у комунальній власності, в рамках проекту «Музей відкрито на ремонт. Частина 4» за фінансової підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Мета конкурсу – об’єднати та консолідувати громади, до яких належать музеї, популяризувати локальні історичні та культурні особливості не лише в громаді, а і за її межами; посилити потенціал власного розвитку музеїв, залучити їх до розробки нового контенту, що відображатиме унікальні історії місцевого характеру.

Особливістю цього проекту, за словами організаторів конкурсу, є те, що він направлений не тільки на те, щоб дати музеям засоби для реалізації проектів, а й навчити кураторів працювати з проектними заявками та актуалізувати теми проектів. Власне тому одним з компонентів конкурсу буде допомога у доопрацюванні заявок для конкурсу до отримання грантових коштів.

Всього конкурс буде проходити у 6 етапів:

22-30 листопада 2018 року – подача заявки;

1-11 грудня 2018 року – створення експертного журі та опрацювання заявок, оголошення результатів;

12 грудня-20 січня 2019 року – доопрацювання заявок під керівництвом менторів;

21 січня-1 лютого 2019 року – визначення 6 переможців конкурсу, надання грантів розміром до 100 тисяч гривень кожний;

21 січня-9 лютого 2019 року – імплементація конкурсу та 10-20 лютого – завершення проектів та презентація результатів.

Журі конкурсу буде формуватися з семи  експертів з музейної спільноти, відповідно до того, теми якого профілю будуть міститися серед надісланих заявок.

 

Інформація про переможців буде опублікована на сайті Український кризовий медіа-центр: http://uacrisis.org/ua/ та у соціальній мережі Facebook на сторінці проекту «Культурна дипломатія між регіонами України»: https://www.facebook.com/CulturaldiplomacybetweentheregionsofUkraine/

 

Правила конкурсу та аплікаційна форма доступні за посиланнями.