Прес-центр17 серпня 2018, 13:08

Привітання з днем археолога

Ось і минув ще один день. День археолога, який святкує кожен, хто хоча б раз був на розкопках. Свято унікальне, бо кожного року неповторне. Добре уявляємо собі, як експедиційні ветерани і цього разу розповідали неофітам про легендарні святкування старих часів, згадуючи видатні археологічні постаті та відомі персонажі.

У спекотний, серпневий південь у стінах Луганського обласного краєзнавчого музею дискутували на тему: «Ольвія: тисячоліття втраченого щастя» спільно зі студентами ЛНУ ім. Т. Шевченка та ознайомилися з презентацією мультимедійного екскурсу «Археологічна Луганщина». Важливо! Присутні не просто студенти ІІ курсу Інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук ЛНУ ім. Т. Шевченка, а студенти – археологи, які взяли участь в багаторічному вивченні стародавнього античного міста – Ольвія, що заснували грецькі переселенці в VII столітті. до н. е. Головним завданням юних археологів став пошук давньогрецького театру, який існував на території Ольвії. Саме тому розкоп, на якому вони працювали, отримав назву Т-4 (Театр - 4). Студенти з особливою гордістю відзначили той факт, що нинішня ольвійська експедиція – ювілейна, п’ятдесята і вони до неї безпосередньо причетні.

Друзі і колеги, а археологія залишається попри усе!!! Цей день вже минув. Але через рік він повернеться знов. А потім ще знов. І кожного разу і ми, і ті хто прийде після нас, святкуватимемо цей День. І наше свято залишиться назавжди!