Прес-центр24 березня 2016, 11:03

Проведення обласної олімпіади з історії мистецтв серед учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв

26 березня 2016 року о 10.00 у приміщенні  КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча художня школа» відбудеться обласна олімпіада з історії мистецтв серед учнів художніх шкіл і художніх відділень шкіл мистецтв.

Олімпіада проводиться в рамках виконання обласної програми «Мистецька освіта Луганщини» на 2016-2018 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівником Луганської обласної військово-цивільної адміністрації від 07.12.2015 року № 594.

Організатори олімпіади – управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та комунальна установа «Луганський обласний Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва».

Мета заходу – підвищення культурологічного рівня підготовки учнів, виховання і формування естетичних смаків підростаючого покоління, популяризація національного та світового мистецтва від стародавніх часів до сучасності, пропаганда серед молоді духовних цінностей і гармонійного розвитку особистості.

Олімпіада проводиться серед учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв області за двома строками навчання:

шестирічний строк навчання – 5, 6 класи;

чотирирічний строк навчання – 3, 4 класи.

До складу журі входять:

Смоліна Ольга Олегівна – голова журі, доктор культурології, кандидат мистецтвознавства, професор кафедри філософії  Східноукраїнського національного університету;

Боярчук  Юлія Миколаївна – викладач фахових дисциплін                      КПНЗ «Сєвєродонецька дитяча художня школа»;

Тєлушкіна  Ольга Анатоліївна –  викладач фахових дисциплін КЗ «Лиичанська дитяча  школа мистецтв №1».

На Олімпіаду надійшли заявки від 17 учасників з 5 шкіл естетичного виховання області, а саме: з міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Сватове, Кремінна; селищ міського типу Новодружеськ.

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками.