Прес-центр23 листопада 2018, 10:11

Семінар-нарада з питань децентралізації у сфері культури

22 листопада 2018 року представники Управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації надали представникам об'єднаних територіальних громад методичні рекомендації щодо забезпечення населення бібліотечним обслуговуванням, організації дозвілля населення, повноважень територіальних громад у сфері музейної справи, існування та відкриття мистецьких шкіл в умовах децентралізації, міжнаціональних відносин, релігій та захисту прав національних меншин, здійснення повноважень у сфері охорони культурної спадщини.

В роботі наради брав участь заступник начальника управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Ігор Солженіцин. Він поінформував присутніх про участь ОТГ в реалізації проектів місцевого самоврядування та закликав до активізації.

Аліна Адамчук, начальник Управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, яка вела засідання, закликала осіб, відповідальних за сферу культури ОТГ, працювати активно, з натхненням, використовуючи всі існуючи програми фінансування у сфері культури. Та на яскравих прикладах діяльності колег з інших областей України довела, що повсякденне життя людей можна і потрібно робити цікавим та різноманітним. 

До речі, ознайомитися з існуючими інвестиційними проектами можна на офіційній сторінці Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Луганської облдержадміністрації в соціальній мережі Facebook.