Прес-центр6 листопада 2015, 20:11

У Сєвєродонецьку відзначили Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва

      

 

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. Сергія Прокоф’єва пройшли обласні урочистості з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Працівникам культури, запрошеним на захід, обласна влада подарувала виставу Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру «Обережно-жінки!».
«Приміть найщиріші вітання з вашим професійним святом. В усі часи, навіть такі, як сьогодні, вашим головним покликанням було збереження та примноження досягнень української національної і світової культури, а ваша самовіддана та подвижницька праця була й залишатиметься видатним надбанням культури та інтелекту української нації. Віддані обраній професії, працівники культури Луганщини сьогодні постійно створюють умови для розвитку професійного й аматорського мистецтва, народної художньої творчості. У цей непростий час ми змогли перенести з окупованої території багато закладів культури, які сьогодні працюють. Це Луганський обласний академічний український театр, Луганська обласна філармонія, музей, бібліотека. Співробітники цих закладів – в першу чергу, люди зі своєю громадянською позицію, які стоять за ними», – відзначила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.
«Ваша професія особлива. Ви даруєте нам особливі незабутні хвилини радості спілкування зі світом мистецтва. Без вашого доброго серця, ініціативності неможливі реальні зміни у суспільному житті регіону. Ви гідно презентуєте самобутнє мистецтво нашого краю. Нехай ніколи не згасає творчий вогник у ваших серцях», – наголосила начальник Управління культури, національностей та релігій ОДА Аліна Адамчук.
Кращих працівників було відзначено подяками та грамотами Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.