Прес-центр1 листопада 2018, 15:11

В межах культурного обміну між Львівською та Луганською областями реалізовано проект «Україна – це я, Україна – це ти, Україна – це ми!»

Проектом передбачалося формування позитивного ставлення молоді Станично-Луганського району до української етнічної культури, ознайомлення з взірцями стародавнього українського одягу та популяризація української пісні шляхом проведення експозиції спільної пересувної виставки одягу, концерту та майстер-класів, у яких молодь бере активну участь. Колекцію автентичних вишиванок учасники проекту збирали півроку по віддалених селах Станично-Луганського району. Перший показ колекції відбувся 21 вересня на районному заході « Свято миру та єдності» у Станиці Луганській. Вдруге – 22-23 вересня на виставці художніх робіт учасників Міжнародного конкурсу «Золотий мольберт», що проходив у Станично-Луганскому краєзнавчому музеї – відділі Луганського обласного краєзнавчого музею.

Завершальний етап проекту відбувся з 25 по 29 жовтня у м. Львові в художньо-меморіальному музеї Олени Кульчицької. Під час реалізації проекту глядачі не лише побачили дивовижну колекцію старовинного вбрання, а й дізналися багато цікавої та корисної інформації про символи, які майстрині вкладали у кожну деталь своєї роботи. Із захопленням дивилися як дефілюють підлітки у надзвичайно красивих вишиванках, на яких кожна квіточка, кожен листочок, навіть кожен колір є не просто зображенням — а оберегом, талісманом. Яскравим променем тепла, любові, з якою було зібрано цю колекцію пронизаний був увесь виступ.

Завдяки Департаменту культури Львівської ОДА учасники проекту отримали сертифікати на концерт органної музики.

Наприкінці проекту став подарунок для школи — з любов’ю зроблені обереги на щастя, на долю любов і добро.