Прес-центр24 березня 2016, 12:03

Всесвітній день поезії

Всесвітній день поезії — свято, яке відзначається щороку 21 березня. Поети — люди, багаті душею. Вони здатні до вияву сильних емоцій, їм властиве почуття прекрасного. Саме до цього свята у бібліотеках Луганщини були проведені  визначні заходи.

У читальній залі Кремінської РЦБС було проведено Поетичний вернісаж «Поезія – це квітка сонця, поезія – це проліски душі» в рамках засідання клубу «Цікаві зустрічі» та літературного маршруту «Моя Слобожанщина – мій рідний край!». На заході були присутні начальник відділу культури Кремінської РДА, директор бібліотеки, директор телерадіокомпанії КТВ+ , поетеса, член Національної Спілки письменників України Ганна Гайворонська. Під час зустрічі було проведено скайп – спілкування з колегами, поетами та читачами Івано – Франківської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Івана Франка. З Івано-Франківська читали  вірші місцеві поети.
Яскравим доповненням заходу була книжково – ілюстративна виставка «Луганщина – світанок України», яка розкриває лише частину поетичної спадщини Луганщини.
Члени клубу «Цікаві зустрічі» із задоволенням зачитували улюблені вірші, а дехто навіть свої авторські.
Засідання надихнуло усіх присутніх на щось прекрасне, добре, зворушило душі чудовими спогадами, пов’язаними з поезією.

А також  у Кремінській  РЦБС  була проведена творча зустріч з Анатолієм Васильців – Анненко, поетом, композитором, виконавцем, членом обласної Спілки композиторів Луганщини, членом літературно – музичного об’єднання «Колос». Працівниками бібліотеки до заходу була оформлена книжково – ілюстративна виставка «Мій рідний край - жаданий рай, тебе не можу не любити!», на якій представлені творчі збірки автора, фотоколажі творчих зустрічей, дипломи, грамоти та подяки.

«Поезія – це дотик до душі» , під такою назвою пройшла в читальному залі Старобільської центральної районної бібліотеки авторська зустріч з відомими та молодими поетами Старобільщини. Господинею зустрічі була поезія, а довгоочікуваними гостями - вірші.
Гості бібліотеки відкрили присутнім свої найпотаємніші думки і сумнівами, поділились надіями і тривогами.Зустріч пройшла при підтримці і участі волонтерів благодійної організації «Help Age International» допомога літнім людям

У Білолуцькій селищній  бібліотеці  Новопсковської ЦБС  відбулося онлайн-спілкування  з Сутківецькоїю сільськоїю бібліотекою Ярмолинецької ЦБС Хмельницької області на тему "Рідна земля і наші земляки-поети". Завідувач Сутківецької бібліотеки-філії представила місцевих поетів та почесних гостей заходу. В Білолуцькій селищній  бібліотеці  запрошеними гостями на відео- зустрічі у прямому ефірі були аматори поетичного слова  та майстри вишиванок, інші гості. Господинею зустрічі була поезія, а довгоочікуваними гостями - вірші про красу і велич рідного краю, про любов до Батьківщини.Поезія допомагає нам жити разом, вона необхідна для встановлення діалогу між різними регіонами України, розширяє зв'язки, спілкування.

Новорозсошанська сільська бібіліотека - філія Новопсковської ЦБС провела в дитячому садку "Колосок" акцію - "Вірші в кішені". Діти з цікавістю вибирали собі віршики з кишеньки, щоб вивчити і розповісти в своїх родинах та вихователям.