Прес-центр12 травня 2017, 16:05

Заголовок: «В сім'ї вольній, новій…»: Луганщина відзначає традиційне міжнародне Шевченківське свято!

18 травня у різних куточках Луганської області відбудуться зустрічі з 70 видатними українськими та іноземними митцями. Цю щорічну естафету проведення Шевченківського літературно-мистецького свята Луганщина отримала від Сумської області.

В рамках проведення щорічного Шевченківського свята 17 та 18 травня у м. Сєвєродонецьк пройде низка заходів. До традиційного вшанування великого Кобзаря приєднаються й артисти Луганської обласної філармонії.

Так, 17 травня артисти ансамблю пісні і танцю «Радани» зустрічатимуть видатних українських та іноземних митців.

Шевченківське свято продовжиться 18 травня. Участь у ньому візьмуть ансамбль пісні і танцю «Радани» та Академічний симфонічний оркестр. Цього дня у виконанні артистів прозвучить чарівна Шевченківська поезія, знана у всьому світі - безсмертне пророче слово, яке окриляє, дарує відчуття свободи і безмежної відданості Батьківщині.

Шевченківське слово - гнівне і ніжне, полум’яне і міцне, яке так ніжно і тужливо звучить у піснях, музиці та віршах сучасності, можна буде почути 18 травня у Концертному залі Сєвєродонецького обласного музичного училища імені С.С. Прокоф’єва, о 16.00.