Прес-центр7 листопада 2018, 10:11

11 листопада 2018 року в храмах Луганської області відбудеться День молитви за сиріт

День молитви за сиріт - ініціатива, поширена в усьому світі. Її мета - духовно підтримати ту категорію людства, яка в силу своїх обставин осиротіла.

День молитви проходить щорічно у другу неділю листопада. Цього року дата випадає на 11 листопада.

Мета Дня молитви - нагадати людям про Боже ставлення до таких дітей і підказати шляхи, як їм допомогти.

Луганській області ініціатива долучитися в поточному році до спільної молитви віруючих надійшла від Уповноваженого Президента України з прав дитини М. Кулеби.

 В цей день віруючі з різних християнських Церков у всьому світі молитовно просять Бога про захист, благословення і щасливі сім'ї для всіх дітей-сиріт, а також про Божу милість для тих, хто приймає і виховує їх в своїх сім'ях.

Приєднатися до молитви за знедолених дітей може будь-яка людина, просто подякувавши Бога за свою сім'ю і помолившись про сім'ю для тих, хто про неї ще тільки мріє.

Молитви про милість до знедолених дітей і їх сімей дуже важливі, особливо в такий нелегкий для нашого регіону час. Молимося і віримо, що Бог зможе вирішити проблему сирітства та Україна стане країною без сиріт.

«Взагалі, ми не тільки молимося, але ще і працюємо. Це, перш за все, впровадження реформи зі складною назвою “деінституціалізація”. Сьогодні ми напрацьовуємо механізми, щоб жодна дитина не потрапляла в інтернатні заклади, а жила в сім’ї, безпеці та благополуччі» - зазначає начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Конвенція ООН про права дитини наголошує на тому, що діти повинні зростати в сімейному оточенні, адже тільки сімейне середовище здатне забезпечити дитині умови для повноцінного розвитку та дає шанс щасливе майбутнє.