Прес-центр23 травня 2018, 14:05

Повернення дитини

Внаслідок воєнно-політичної ситуації, що склалася в регіоні,  багато сімей виїхало за межі області, в тому числі на територію Російської Федерації.  Впродовж останніх двох років до служби у справах дітей обласної адміністрації надходять  повідомлення про неповнолітніх, які залишилися без батьківського піклування, на території Російської Федерації.

Завдяки постійній співпраці обласної державної адміністрації  з Консульським відділом Посольства України в Російській Федерації  на Батьківщину повернуто 27 дітей.

23 травня на російсько-українському пункті пропуску «Ровеньки – Танюшевка», який розташовано у Новопсковському районі,  відбулася передача дитини представниками Російської Федерації службі у справах дітей обласної державної адміністрації.

Репатріація малолітньої дитини відбувалася за участю представників Луганського обласного будинку дитини,  де дитина буде утримуватися до вирішення її подальшої долі – влаштування  на виховання в сім’ю.  

Службою у справах дітей облдержадміністрації постійно ведеться робота з відновлення документів, підтвердження громадянства батьків або розшуку батьків дітей, які залишилися на території Російської Федерації.