Прес-центр18 травня 2017, 15:05

Проведено семінар за темою: «Захист прав дитини в умовах військового конфлікту: практика та новації»

16-17 травня 2017 року в місті Сєвєродонецьку відбувся семінар за темою: «Захист прав дитини в умовах військового конфлікту: практика та новації».

Зазначений захід організовано Службою у справах дітей облдержадміністрації за ініціативою Луганського обласного відділення «Міжнародної Благодійної організації «Благодійний Фонд «СОС дитяче містечко».

 В семінарі прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна, керівник секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Захист прав дітей – пріоритет держави» Верховної ради України Людмила Волинець, національний директор МБО «БФ «СОС Дитячі містечка Україна» Чупріков А.П., директор Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Еременко І.В.

До участі у заході були запрошені керівники служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді регіону.

Відкриваючи семінар, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна наголосила що діти — особливо уразлива категорія населення, дотримання їхніх прав та законних інтересів залишається одним із пріоритетів держави. Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик розповіла про наявний довід Луганської області у напрямку захисту дітей, які перебувають у зоні військового конфлікту. Національний директор МБО «БФ «СОС Дитячі містечка Україна» Чупріков А.П. ознайомив усіх присутніх з напрямами діяльності Фонду «СОС Дитячі містечка Україна» в Луганській області у 2017 році.

В рамках семінару  представники сфери соціального захисту дітей обговорювали різноманітні спірні аспекти надання статусу дитині, які постраждали в результаті військових дій та озброєних конфліктів, перспективи деінституалізації в умовах децентралізації.

Експерт з питань захисту прав дитини Людмила Волинець особливу увагу приділили розгляду питань запровадження на території області інституті патронату над дітьми.