Прес-центр14 грудня 2015, 15:12

Сім'я - найкраще середовище для життя і розвитку дитини

В області продовжується робота щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Поза всяким сумнівом, найкращм середовищем для життя і розвитку дитини є сім'я. Якщо дитина зростає у сімейному оточенні, в атмосфері любові, то повною мірою забезпечуються її потреби, створюються оптимальні умови для її гармонійного розвитку. Але інколи трапляється так, що діти залишаються без батьківського піклування, без їх любові та уваги. Це може статись у результаті загибелі чи смерті батьків, а також позбавлення їх батьківських прав і діти потрапляють у державні заклади соціального захисту. Забезпечення кожної дитини сімейним теплом є найбільш перспективним й пріоритетним напрямом в роботі державних органів влади.

 

На щастя у нашій області є родини, яким небайдуже подальше життя таких дітей. Так на початку грудня двічі відбулось підписання договорів про влаштування в сім’ї мешканців Старобільського району дітей-сиріт на виховання та спільне проживання.

З 4 грудня в районі розпочала своє функціонування новостворена прийомна сім’я Олександра і Ольги Улановських, які прийняли на виховання в свою родину двох дітей-сиріт – 15-річного Сашу та його 8-річну сестру Віку.

А з 10 грудня в раніше створеній прийомній сім’ї Ольги Овчаренко – поповнення. На виховання та спільне проживання Ольга Миколаївна прийняла 6-річного Данила. Його брат Артем вже більше двох років виховується й живе у прийомної родині Овчаренко. Дуже раді і щасливі були рідні брати – нарешті вони разом!

Цім фактам передувала робота багатьох державних структур. Всі необхідні документи зібрані; тести та навчання пройдені; рекомендації, висновки, розпорядження та договори підписані.

Родини з душевною теплотою прийняли дітей. Будемо сподіватися, що між батьками та дітьми встановляться дружні та міцні стосунки оточені зваємною любов'ю та повагою. Дуже важливо, щоб такі сім'ї існували, бо дитяча доля залежить тільки від нас –  дорослих.