Прес-центр1 березня 2017, 15:03

Соціально-правовий захист дітей

Одним із пріоритетних напрямків роботи обласної державної адміністрації є соціальний захист дітей, перш за все - дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, створення сприятливих умов для їх повноцінного розвитку.

Проводиться робота щодо влаштування  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на усиновлення, в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опіку, піклування.  У лютому 2017 року до сімейних форм виховання влаштовано  11  дітей. Створено два дитячих будинки сімейного типу в м. Лисичанськ та м. Рубіжне та одна прийомна сім’я в Новопсковському районі.

Розроблено «Механізм взаємоінформування між підрозділами Національної поліції головного управління України у Луганській області, службами у справах дітей, органами освіти і науки, соціального захисту населення у 2017 році».

Взято участь в експертному обговоренні, присвяченому питанню захисту прав дітей, які перебувають у зоні воєнних дій та збройного конфлікту на сході України спільно з ГО «Український кризовий медіа-центр».

Проведено спільну нараду з Міжнародною неурядовою гуманітарною організацією «Норвезький фонд у справах біженців» (NRC).

          Ведеться  робота з кандидатами в усиновлювачі, кандидатами у прийомні батьки, батьки-вихователі щодо ознайомлення з інформацією про дітей, які підлягають усиновленню та можуть бути влаштовані на виховання у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

           Проведено  роботу  з Благодійним Фондом «Зміни одне життя - Україна» щодо створення відео-сюжетів про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в рамках договору про співпрацю.

          Ведеться робота щодо повернення дітей, які залишились без батьківського піклування, на території Російської Федерації.