Прес-центр18 квітня 2018, 14:04

Уряд схвалив проект постанови „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877”

Кабінет Міністрів України 18 квітня 2018 року ухвалив рішення, що дасть можливість забезпечити соціальним житлом 763 дітей-сиріт і побудувати 147 будинків для розвитку сімейних та інших форм виховання до кінця цього року.

Як зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева, цією постановою вносяться зміни до постанови Кабміну від 15 листопада 2017 року № 877 щодо порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/капітальний ремонт/реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

“У цьому році ми повинні забезпечити житлом дітей-сиріт, які випускаються із вищих навчальних закладів — це майже 700 чоловік. Прийняття цієї постанови дасть нам можливість забезпечити житлом 763 особи із числа дітей-сиріт і побудувати 147 житлових приміщень для розвитку сімейних і інших форм виховання”, - підкреслив Рева.

Він також пообіцяв, що житло буде побудоване до кінця цього року.

Разом з тим, міністр нагадав, що минулого року за кошти субвенції з державного бюджету було придбано 51 житловий об’єкт і будується ще три для дитячих будинків сімейного типу, у які влаштовано 334 дитини, і придбано 468 квартир як соціальне житло для 579 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа.