Прес-центр24 лютого 2024, 09:02

Допомога Захисникам, житло учасникам бойових дій, реалізація проекту «Укрпошта-ліки», – Артем Лисогор розповів про головні події тижня, що минає

Два роки тому з атаки на КПП «Зоринівка», що на Луганщині, розпочалося широкомасштабне вторгнення рашистів в Україну. 

«За два роки ми стали сильнішими, мудрішими та витривалішими. Сьогодні Луганщина – це уся Україна. Підтримуємо наших громадян, навчаємо дітей та допомагаємо нашим Захисникам. Робимо усе можливе для нашої Перемоги», – зазначив очільник регіону Артем Лисогор.

Він поінформував про виконання чергового замовлення від військових. На цьому тижні Сєвєродонецька МВА передала їм ще 70 FPV-дронів. Це швидкісні FPV-квадрокоптери, перетворені на дрони-камікадзе або дрони-бомбардувальники за рахунок встановлення бойової частини.

Постійно триває робота із забезпечення соціальних гарантій для наших Захисників. 

«Протягом року 185 учасникам бойових дій з Луганщини придбали житло за рахунок державних коштів. Робота за цим напрямом продовжується, оскільки отримувачі компенсації мають право придбати житло протягом дії режиму воєнного стану та 6 місяців після його скасування. У Державному бюджеті України на 2024 рік передбачено майже 5,5 мільярдів гривень, що дозволить забезпечити 100% потреби. Тому дав доручення посилити цю роботу, аби забезпечити наших Захисників житлом. Питання тримаю на особистому контролі», – запевнив Артем Лисогор.

Крім того, Захисники і Захисниці України, члени їх сімей отримали ще 1 млн 390 тисяч гривень від Лисичанської громади.

«Не забуваємо про потреби наших людей на прифронтових територіях. З цією метою впроваджується ініціатива «Укрпошта-ліки». В рамках проекту «Укрпошти», у Дніпрі буде створений логістичний центр, який обслуговуватиме, зокрема, і деокуповану частину Луганської області. «Укрпошта» вже отримала відповідну ліцензію», – поінформував начальник обласної військової адміністрації.

Замовлення можна буде зробити за телефоном. Ліки доставлятимуть протягом доби до найближчого стаціонарного відділення пошти, або пересувним відділенням до населеного пункту, якщо дозволятиме безпекова ситуація.

Він також нагадав, що для вирішення проблем переселенців постійно працюють Координаційні центри надання гуманітарних послуг по всій Україні.