Прес-центр6 лютого 2024, 17:02

Катерина Безгинська перевірила організацію роботи з ВПО у Чернівецькій області та зустрілася із керівництвом регіону

В рамках робочої поїздки до Чернівецької області заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська проінспектувала роботу гуманітарного хабу «Луганщина моя» та відвідала КЗ «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат».

Центр допомоги ВПО з Луганщини у Чернівцях обслуговує 1535 наших земляків. Його діяльність забезпечують Сєвєродонецька РВА та Шульгинська СВА. 

В центрі ведуть прийом спеціалісти служби зайнятості, управління соціального захисту населення та служби у справах дітей. Приймають лікарі двох медичних установ Луганщини. Надається первинна і вторинна правова допомога партнером Центру – БФ «Право на захист».

Як майданчик для комунікації та об’єднання молоді Луганщини і Буковини тут створений ресурсний центр молодіжних рад.

На постійній основі Координаційний центр надає гуманітарну допомогу від держави та інших донорів.  За 2023 рік  мешканці Луганської області отримали 3549 харчових наборів від облдержадміністрації. Майже 700 гігієнічних наборів та 1740 упаковок підгузків, 629 зимових постільних комплектів, 519 матраців та 256 комплектів посуду від міжнародних  партнерів.

Зі співробітниками гумхабу Катерина Безгинська обговорила також розширення спектру соціальних послуг для луганським ВПО, що оселились у Чернівецькій області.  

Заступниця голови облдержадміністрації перевірила перебування підопічних та організацію роботи Попаснянського обласного психоневрологічного інтернату на Буковині. Наразі 89 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, що перебувають закладі, забезпечені усім необхідним.

Від імені начальника Луганської обласної військової адміністрації  Артема Лисогора Катерина Безгинська вручила обласні відзнаки «За сприяння відродженню Луганщини» директору КЗ «Попаснянський обласний психоневрологічний інтернат» Олександру Колеснікову, його заступнику з організації надання соціальних послуг Дмитру Федченку та керівнику Чернівецького обласного благодійного фонду «ЮКОН» Михайлу Шкурею, які організували діяльність інтернату на новому місці.

Координаційний центр надання допомоги ВПО з Луганщини в Чернівецькій області розташований за адресою: м. Чернівці, вул. Шептицького, 18, телефон – 066-817-17-01.