Прес-центр28 лютого 2024, 08:02

Керівники підприємств та установ в окупації отримали плани явок на вибори, до плану відновлення Рубіжного загарбники включають тільки вцілілі багатоповерхівки, при штурмах росіяни роблять акцент на піхоту

«При штурмах росіяни роблять акцент на особовий склад, намагаючись застосовувати якомога меншу кількість важкої техніки. Це наслідки значних втрат. Атаки ворога продовжуються і на Лиманській ділянці фронту, і на Куп’янській. Як і обстріли, які не припиняються вздовж усієї лінії зіткнення навіть за відсутності штурмових дій. Учора окупанти вчергове вдарили по Білогорівці», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Керівники установ та організацій на окупованих територіях, зокрема загальноосвітніх та вищих навчальних закладів, отримали плани явки співробітників, які потрібно виконати на березневих виборах.

Та нагадали про систему відеоспостереження, за якою можна буде відслідкувати, чи прийшла людина до виборчої дільниці.

Протягом півтора року після окупації в Рубіжному ні про яке відновлення не було й думки. Тільки наприкінці 2023-го в місті почали з’являтися підрядні компанії гастролерів та складатися плани відбудови.

Більша частина населеного пункту зруйнована вщент, але у чергу ремонтів потрапили менше 30 будинків – виключно вцілілі, де можна показово і швидко зробити якісь роботи. 

За пошкоджені і тим більше зруйновані багатоповерхівки ніхто братися не збирається.